Hollands Kroon

Hollands Kroon betaalt de leges voor kleinschalige woonvorm ‘t Hart Zorg in Winkel

Hollands Kroon – Gemeente Hollands Kroon brengt geen leges in rekening voor de ontwikkeling van ’t Hart Zorg in Winkel. Het college heeft besloten om de leges van € 8.342,- te betalen uit de Bestemmingsreserve Economische en Maatschappelijke stimulering. Volgens het college geeft ’t Hart Zorg de zorg waar veel vraag naar is in de gemeenschap. In augustus opent ‘t Hart Zorg haar deuren.

Landgoed ’t Hart Zorg verschilt van andere organisaties in de ouderenzorg. Zij leveren hoogstaande kwaliteit op het gebied van wonen, service en zorg. Met een kleinschalige manier van wonen stemmen zij de zorg op de cliënt af. Dat iedereen zichzelf kan zijn is bij Landgoed ‘t Hart Zorg erg belangrijk. Het landgoed biedt ruimte voor in totaal 15 ouderen met dementie. Een herkenbare omgeving, zodat de bewoners zich snel thuis voelen. Iedere bewoner of echtpaar heeft een eigen kamer om zich rustig terug te trekken. Het maken van een ‘thuis’ staat voorop.

De locatie van ‘t Hart Zorg is een karakteristieke stolpboerderij in Winkel. De vorige eigenaren van de boerderij hebben een landschapspark bij de boerderij aangelegd. De boerderij is omgebouwd tot zorglocatie.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button