Den HelderPolitiek

Oud-raadslid Fotigui Camara wethouderskandidaat namens CDA

Adverentie

Den Helder – Het CDA heeft bekendgemaakt wie ze zullen voordragen als wethouderskandidaat: raadslid Fotigui Camara (33). De huidige wethouder van CDA huize, Heleen Keur, was niet beschikbaar voor een nieuwe periode. Camara woont in Julianadorp en werkt momenteel als consultant bij Krauthammer.

Camara zat in de vorige periode in de gemeenteraad en nam als raadslid het initiatief voor de jongerenadviesraad (JAR) en zette zich in voor de ontwikkeling van de sport in Den Helder. “Ik voel een gigantische drive om het verschil te maken in de samenleving. In contact staan met mensen, verbindingen leggen. Ik wil wat terug doen voor de maatschappij die mij en zoveel andere kansen geeft”, zegt Camara. Als de raad hem als wethouder kiest, gaat hij aan de slag op de gebieden sport, jongerenparticipatie en cultuur.

“De rode draad in deze portefeuille is dat alle onderwerpen mensen met elkaar in verbinding brengen. Het past bij mijn expertise en hoe ik in het leven sta”, zegt de kandidaat-wethouder. “Ik hoop niet de wethouder te zijn die weken op het stadhuis te vinden is. Ik wil de verbinding maken daar waar het verschil wordt gemaakt: Bij al die initiatieven, verenigingen en instanties.”

“Ik ben enorm blij met Foti als onze wethouder, iemand met een groot maatschappelijk hart die midden in de samenleving staat. Fris, jong en dynamisch”, aldus fractievoorzitter Krul, die zelf passeerde voor de mogelijkheid om wethouder te worden. De lokale afdeling van het CDA is blij met – na Harmen Krul (28) als jongste raadslid – nu een jonge wethouderskandidaat. “Verjonging is geen doel op zich, maar ik ben blij dat wij bij het CDA al jaren bewijzen dat betrokken zijn en verantwoordelijkheid nemen voor de samenleving niet alleen iets is voor de oudere generaties, maar juist ook voor de jongere generaties”, vertelt de lijsttrekker.

Naast zijn werk en politieke carrière is Camara te vinden op het voetbalveld, eerst bij FC Den Helder en tegenwoordig bij HCSC. Zijn teamgenoten hoeven zich geen zorgen te maken dat ze hun spits verliezen: “Ik word wethouder maar blijf dezelfde Fotigui, die gewoon op zaterdag de voetbalschoenen aantrekt.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button