Den HelderPolitiek

PVV eist opheldering over en maatregelen tegen toename aantal winkeldiefstallen

Adverentie

Den Helder – De PVV wil met betrekking tot de toename van het aantal winkeldiefstallen in Den Helder “de onderste steen boven”. In een brief aan het college van burgemeester en wethouders stelt fractievoorzitter Vincent van den Born dat de partij zich grote zorgen maakt.

“Na een daling tot 138 winkeldiefstallen in 2021 zag Den Helder een toename tot 211 in 2022, ofwel een stijging van bijna 53 procent%. Wat opvalt is het enorme aantal van 113 in de wijk binnen de Linie-Oost”, zo valt te lezen in het artikel bij het NHD. “2023 dreigt opnieuw een enorme stijging op te leveren, aangezien er tot en met juni van dit jaar al 151 winkeldiefstallen zijn geregistreerd”, aldus Van den Born.

De PVV wil weten of het college ook van mening is dat de door de politie gepresenteerde cijfers voor de gemeente Den Helder zorgwekkend zijn. Vraag 2 aan het college: “Kunt u bij benadering aangeven wat de schade (in de breedste zin van het woord) is van de winkeldiefstallen voor onze gemeenschap? Mocht dat niet mogelijk zijn, bent u dan bereid dit zo snel mogelijk te onderzoeken?”

Verklaringen?
Verder vraagt Van den Born wat al is ondernomen om het aantal winkeldiefstallen terug te dringen en welke verklaringen er zijn voor het opvallend hoge aantal winkeldiefstallen in de wijk binnen de Linie-Oost? “Mochten eventuele verklaringen onbekend zijn, bent u dan bereid (al dan niet met relevante partners) zo snel mogelijk een onderzoek te starten om deze boven tafel te krijgen?”

Tot slot hoopt de partij antwoord te krijgen op de vraag wat de achtergrond is van de daders die zich schuldig hebben gemaakt aan de winkeldiefstallen? Mocht dat (momenteel) niet bekend zijn, dan hoopt de PVV dat het college bereid is te onderzoeken hoe die informatie in de toekomst wel duidelijk wordt, “aangezien er dan meer informatie beschikbaar is om tot effectief beleid te komen”.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

1 reactie

  1. Misschien iets te maken met het feit dat voor veel mensen de boodschappen “onbetaalbaar” zijn geworden ?

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: