Uitgaan

Historische Vereniging Wieringen tijdens Flora- en Visserijdagen

Advertentie:

DEN OEVER – Bezoek met de Flora- en Visserijdagen de foto expositie van de Historische Vereniging Wieringen, van 23 tot en met 26 augustus. De vereniging heeft tijdens de Flora een plek in de Bloementent op de kermis, van Edwin Wittink. De foto expositie heeft als thema de 60er jaren en later, hiermee haakt de vereniging in op de 60ste keer dat de Vlootschouw wordt gehouden.

De samenstellers van de expositie, Marjan Tijsen, Corrie Hagedoorn en Joke Lont, hebben gekozen voor foto’s vanaf de jaren ’60 met uiteenlopende thema’s. Zo zullen er op de tentoonstelling foto’s te zien zijn van onder andere verschillende sportverenigingen en activiteiten.

Daarnaast zijn er de ingezonden foto’s te zien met onvergetelijke momenten en portretfoto’s van ouderen, gefotografeerd door Ina Visser uit Westerland. Het merendeel van de geportretteerden zijn afkomstig van de oostkant van Wieringen. In de afgelopen jaren heeft Ina een groot aantal ouderen bezocht om te portretteren. Zij heeft van het verzamelde materiaal een uitgebreid archief aangelegd.

Martien de Graaf laat de bezoekers genieten van bewegende beelden. Een van de films is opgenomen bij de Oosterlanderschool, een van de kleine Wieringer scholen die is gesloten. Vele ouderen en jongeren zullen mooie herinneringen bewaren aan hun schooltijd daar.

Op woensdagavond 21 en donderdagavond 22 augustus is de Historische Vereniging Wieringen ook aanwezig tijdens de gladiolen workshop, zodat de deelnemers alvast een kijkje kunnen nemen. Openstelling expositie: vrijdag 23 augustus vanaf 20.00 uur, daarna zaterdag, zondag en maandag vanaf 13.00 uur.

Het bestuur van de Historische Vereniging Wieringen wenst u veel plezier tijdens de Flora- en Visserijdagen 2019.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button