Den Helder

Weer explosieven gevonden op het strand

Adverentie

De EOD kwam woensdag weer naar het strand van Den Helder, want zowel Ed Mallekoote als een Duitse toerist hadden explosieven of resten daarvan gevonden. Ed had ze geïnformeerd en ging samen met de dienstdoende agent naar het strand.

“Ik ben woensdag weer eens op pad gegaan en trof vrij snel van alles aan”, aldus Mallekoote. Hij vond bij strandslag Duinoord kleine munitie, een Franse mortierontsteker en iets wat mogelijk een antitankgranaat is. Een Duitse toerist heeft een brysant granaat opgegraven bij strandslag Falga. Dit werd eerst aangezien voor een stuk staal, maar bleek dus iets ernstiger.”

De vondsten zijn gedaan op stukken strand die vorig jaar zijn onderzocht en waarvan werd gemeld dat het strand schoon is. “De gemeente Den Helder kan zeggen wat ze willen, maar het strand ligt gewoon vol met deze bende”, stelt Ed. “Nadat het strand afgelopen jaar schoon was verklaard ben ik nog twee keer op het strand geweest, voordat ik ernstig ziek werd. Beide keren kwam de EOD naar het strand om op te ruimen, hoe kan het dat het strand schoon verklaard wordt? Nu na al die tijd dat ik weer eens op het strand te zien ben, zie het resultaat. Nee, ik zoek er niet naar, het ligt er in grote getale. Dan vervolgens doet een toerist een gat graven en die haalt ook een granaat naar boven, van groot kaliber. Gaat men nu ook zeggen dat mensen met een schep er naar op zoek zijn. Kom op zeg!”

Vrijbrief
“Het bedrijf Reaseuro heeft onderzoek gedaan wat kant nog wal raakt, maar de gemeente is wel voorzien van een vrijbrief, niet meer en niet minder. Na schoon strand verklaring ben ik drie keer op het strand geweest en drie keer kwam ook de EOD. Wie nu nog durft te zeggen dat het strand schoon is, moet zich laten nakijken. Ik probeer behulpzaam te zijn en ze behandelen je schandalig, ik ben er nu echt klaar mee. Als men zo met mensen omgaat die behulpzaam zijn… ik doe geen meldingen meer!”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button