Den Helder

Labyrint aangelegd bij FUNdament

Adverentie

Den Helder – Labyrinten bestaan al eeuwenlang en komen in alle delen van de wereld voor. In de tuin van FUNdament zijn de medewerkers en vrijwilligers druk bezig geweest tussen februari en juli om een Labyrint te leggen.

Voor en naast het gebouw was een grasveld omringd door bosjes. Het grasveld is een moestuin geworden en aan de zijkant is een stiltetuin gecreëerd. Er kan eventueel een boek geleend worden uit de minibieb, maar mobiele telefoons worden geweerd.

In de kring kan een klein groepje mindfullness of yoga uitvoeren. Het FUNdament is nog opzoek  naar een vrijwilliger om deze groep te leiden. In de hoek tussen moestuin en Stiltetuin is een labyrint uitgelegd. Volgens de gewoonte van een consuminderhuis is er veel gedaan door middel van hergebruik. De hele tuin heeft nog geen € 200,- gekost.

Labyrint
Een labyrint is een patroon van paden die elkaar niet kruisen en eindigen in een middelpunt. Het volgen van een labyrintpatroon in alle rust en stilte is een belevenis waarbij de loper zich afstemt op eigen innerlijk. Er wordt ook wel gezegd dat een labyrint de spiegel van het ziel is. Voor de één biedt het een rustpunt, voor de ander antwoord op een vraag of een ervaring van verbondenheid met de aarde.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button