Den HelderHollands KroonPolitiek

Teststraat corona opent maandag deuren in Den Helder

Den Helder – Naar verwachting gaat de teststraat voor inwoners met coronaklachten aan de Handelskade in Den Helder maandag 24 augustus open. Het college van B&W meldt dat de opening is vervroegd, daar het in de planning lag dat deze teststraat pas op 1 september open zou gaan. De fractie van GroenLinks daarentegen vraagt zich af waarom het acht weken duurt voordat de locatie aan de Handelskade is ingericht tot teststraat.

Het college van B&W deelt de mening van GroenLinks dat het niet wenselijk is dat de Noordkop nog geen teststraat heeft. “De locaties van de teststraten en de capaciteit van deze locaties bepaalt de GGD. Dat is ook de reden dat wij samen met de GGD bezig zijn om in Den Helder een teststraat te realiseren. We hebben samen met de GGD de locatie aan de Handelskade gekozen, omdat deze locatie voldoet aan de eisen en in tegenstelling tot andere locaties voor een langere periode beschikbaar is. De locatie bestaat echter uit een leeg huis dat ingericht (onder meer toilet) en gebruiksklaar (onder meer brandveilig) gemaakt moet worden. Dit kost tijd om te realiseren”, aldus B&W.

Melden bij GGD of huisarts
GroenLinks is van mening dat mensen die aangewezen zijn op het openbaar vervoer momenteel niet bij een teststraat terecht kunnen. Volgens B&W is dat echter wel het geval. “De huidige teststraten in Alkmaar en Zwaag zijn beide te bereiken met het openbaar vervoer. Hoewel het de voorkeur heeft om met de auto door een teststraat te gaan, kunnen mensen ook ervoor kiezen om met de fiets of lopend door de teststraat te gaan.”

De gemeente gaat ervan uit dat de bijgestelde datum van 24 augustus (in plaats van 1 september) gehaald wordt. “De capaciteit van de teststraten in Zwaag en Alkmaar is voldoende voor de regio Noord-Holland-Noord. Het faciliteren van inwoners van alle gemeenten in onze regio ligt bij de GGD. Inwoners met klachten kunnen contact opnemen met de GGD of de huisarts.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button