Den Helder

Sinterklaasintocht terug bij de HOB, nieuwe stichting erg teleurgesteld

Den Helder – De intocht van Sinterklaas in Den Helder wordt dit jaar weer georganiseerd door de HOB. Het bestuur van de Stichting Intocht Sinterklaas Noordkop, die werd opgericht nadat de HOB (Helderse Ondernemersvereniging Binnenstad) liet weten de intocht niet meer te willen organiseren, laat via Facebook weten dat de gemeente voor de HOB heeft gekozen. Beide organisaties hadden bij de gemeente subsidie aangevraagd voor de intocht.

“Helaas moeten wij als bestuur van de Stichting Intocht Sinterklaas Noordkop u laten weten dat wij de intocht van Sint Nicolaas niet organiseren”, zo begint het bericht op Facebook. “Op dinsdag 15 juni heeft een gesprek plaatsgevonden tussen de gemeente, de HOB en onze stichting. Er is naar een mogelijkheid gezocht om te kijken of de HOB en wij de intocht samen zouden kunnen organiseren. Van de kant van de gemeente is toegezegd dat zij als bemiddelaar wilden optreden, als er een gesprek zou komen over een samenwerking. Wij hebben aangegeven voor een gesprek en samenwerking open te staan. De HOB echter ziet een samenwerking vooralsnog met ons niet zitten.”

De gemeente stelt nu dat de voorkeur voor het organiseren van de intocht uitgaat naar de HOB, omdat zij meer ervaring hebben met het organiseren van een dergelijk evenement. Het bestuur van de SISN zegt heel erg teleurgesteld te zijn. Donaties die waren binnengekomen voor het organiseren van de intocht worden teruggestort. Vorig jaar was er helemaal geen intocht in Den Helder. Corona maakte een traditionele intocht onmogelijk, maar uiteindelijk werd ook een online variant geschrapt.

SNG
Het Sint Nicolaas Genootschap van Marcel Karhof was vorig jaar actief betrokken bij de oprichting van de nieuwe stichting. In de jaren daarvoor werd het SNG steeds door de HOB ingehuurd om de intocht met een Sinterklaas en vele Pieten op te luisteren. De kans dat de SNG dit jaar alsnog betrokken is bij de intocht lijkt klein. In een brief aan de medewerkers schrijft Karhof: “Hoe nu verder is nog even de vraag, daar gaan we eens goed over nadenken. Ik beloof jullie een ding: Sinterklaas komt dit jaar en al zal het anders zijn, het belang van de kinderen zullen we laten prevaleren.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

2 reacties

Back to top button
%d bloggers liken dit: