Sport

Max Borsboom voelt zich prima bij Militair Rugby team

Advertentie:

Den Helder – Het WK voor Militaire Rugby teams is in Frankrijk gestart. Nederland is ook van de partij en bij de selectie zit Max Borsboom. Hij is beroepsmilitair en verdienstelijk speler bij RCDH (Rugby Club Den Helder).

Defensie heeft in vele takken van sport een eigen militair team. Vanwege bezuinigingen was er een tijdje met het rugbyteam gestopt, maar dat is nu weer helemaal terug. “Ongeveer een jaar terug is dat nieuw leven ingeblazen”, vertelt Borsboom. “Ik heb me net als 59 andere beroepsmilitairen gemeld om in de selectie te komen. Er bleven er 30 over en ik ben blij dat ik daar bij hoor. Er zitten in onze selectie ook verschillende jongens die op een hoog niveau spelen. We trainen als militair rugbyteam nu ongeveer negen maanden. Bij RCDH volgen ze mijn prestaties ook op de voet.”

Ceremonie
Vorige week maandagavond kwam het team in Frankrijk aan. Daar werd meegedaan aan de openingsceremonie en iedere dag werd er hard getraind. Zaterdagavond moest de eerste poulewedstrijd gespeeld worden. Dat was tegen Japan, een land waar het rugby zeer serieus wordt genomen. “Hier in Nederland is rugby een kleine sport en dat is bij de landen waar we tegen moeten in de poule absoluut niet zo. We hebben ons uiterste best gedaan, maar Japan was gewoon beter. Na twintig minuten stond het 0-5. De eindstand werd 5-35.” Woensdagavond is de wedstrijd tegen Australië en de kans is groot dat Borsboom meedoet.

Zondag maakte de selectie iets heel bijzonders mee in een klein dorpje. “De plek waar we nu vertoeven is trots over onze komst. We werden uitgenodigd bij de burgemeester en we verschenen daar in tenue. Dat verliep heel plezierig en daarna zijn we op het dorpsplein zeer enthousiast onthaald door de lokale bewoners. We werden als VIPS behandeld en dat vergeten we niet snel.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button