Zeemacht stunt in de beker

De Helderse zaalvoetballers van coach Arjan de Klerk (Zeemacht) hebben de bekerconfrontatie tegen Eredivisionist Apeldoorn met maar liefst 11-6 gewonnen. De Apeldoornse tegenstander werd vorig jaar derde van Nederland, maar is na het vertrek van de sponsor een andere koers gaan varen. Met voetballers uit de regio van Apeldoorn wil de ploeg zich handhaven in de Eredivisie.

De Helderse ploeg begon voortvarend en het was Dario Wassenburg die, na een assist van Angelo Simmons, de eerste treffer liet aantekenen. Door twee doelpunten van de Apeldoornse ploeg waren de rollen omgedraaid: 1-2. Voor de rust nam Zeemacht weer een voorsprong door doelpunten van Encho Margaritha en David Ambriola.

Na de rust verhoogden de Nieuwediepers, door treffers van Jordy Bos en weer Angelo Simmons, de voorsprong naar 5-2. Toen Apeldoorn met een meevoetballende keeper ging spelen kwam de spanning weer terug in de wedstrijd: 6-4, maar verder lieten de gastheren het niet komen en ze liepen uit naar een 11-6 eindstand. Doelpuntenmakers Zeemacht: Ambriola (3), Bos (2), Margaritha (2), Simmons (2) en Dario Wassenburg (2).

Volgende week speelt Zeemacht in sporthal De Schelp tegen zvv Urk.

Dames
Het eerste dames teamvan Zeemacht heeft de eerste overwinning in de hoofdklasse binnen en won met 5-3 van de reserves van Team Alkmaar / Sportstars. Volgens coach Dick van Stralen een dik verdiende overwinning en deden bij de tegenstander zelfs enkele Eredivisie spelers van het eerste team mee. Volgende week speelt de Helderse ploeg weer een thuiswedstrijd tegen Lutjebroek.

Het tweede damesteam verloor, ook in de hoofdklasse, met 2-0 van Reiger Boys in Heerhugowaard. Het tweede herenteam van Zeemacht verloor in de hoofdklasse met 3-4 van Volendam.