Den HelderVideo

Motorcrossers balen van afgebrande kantine

Den Helder – Er is weinig over van de kantine van MC Noord-Holland. Afgelopen zondag vlogen de vlammen uit het dak en brandde het pand tot de grond toe af. Voor de crossers, die hopen dat ze snel weer op het terrein kunnen rijden, is het een flinke tegenslag.

“Er stond nog een keuken in, het koffiezetapparaat en een kachel”, vertelt voorzitter Gert Meereboer van MC Noord-Holland. “Iedereen had zijn steentje bijgedragen. Dat het dak nu op de grond ligt, is niet leuk.” De club is in afwachting van een tijdelijke vergunning om weer op het terrein op het Kooypunt te kunnen rijden. Ze reden er al van 2006 tot 2012. Er wordt ondertussen hard gewerkt aan een vaste locatie in Hollands Kroon. De crossers willen de tijd graag overbruggen in Den Helder. “We hopen dat Den Helder de vaart er in gooit”, zegt Meereboer.

Bij de brand zondagavond zijn twee minderjarige jongens aangehouden. Zij werden door getuigen gezien en overgedragen aan de politie. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar blijven wel verdachte in de zaak. Het onderzoek loopt nog.

“De kantine was de plek waar we als leden samenkwamen en mooie dagen hebben beleefd. Het is wat sentiment betreft een groot verlies. Zo’n plek zorgt voor saamhorigheid”, zegt Meereboer. “Dit kost altijd geld. Het pand was niet verzekerd. We gaan aangifte doen en kijken of we de kosten kunnen verhalen.”

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button