Hollands Kroon

Verrijdbare en opklapbare tafels voor De Kolk

Hollands Kroon – Cultuurhuis de Kolk huisvest bijeenkomsten van stichtingen, verenigingen, clubs en instanties welke sociale en culturele activiteiten ontplooien. Daar zijn diverse ruimtes voor beschikbaar. Vanwege de anderhalvemeter maatregel moeten zij steeds vaker uitwijken naar hun gymzaal voor bijeenkomsten en vergaderingen.

In de ruimte die hier voorheen voor werd gebruikt kunnen, volgens de regels van het RIVM, maximaal twaalf personen. Alle bijeenkomsten boven dat aantal mensen moeten in de gymzaal plaatsvinden. Daarvoor moesten de tafels iedere keer elders uit het gebouw worden gehaald. Wat een hele sjouw is voor de veelal oudere vrijwilligers. Het zijn namelijk zware tafels en lange gangen. De tafels kunnen ook niet blijven staan, want daags erna zijn er gymgroepen of zijn de tafels nodig in de andere ruimte.

Oplossing
Het steeds met tafels heen en weer sjouwen is een onwenselijke situatie. Op den duur stoppen vrijwilligers daardoor met het werk, al dan niet door een blessure van het vele sjouwen. Verrijdbare en opklapbare tafels zijn de oplossing.

Voor deze tafels deed het bestuur van Cultuurhuis De Kolk met succes een beroep op de Hollands Kroonse Uitdaging. Eerst is er geprobeerd een match zonder geld te maken. De gevraagde tafels waren dermate specifiek, dat dit helaas niet lukte. Daarom is er besloten een aanvraag voor een incidentele subsidie te doen. Een goed omschreven plan, een begroting en offertes werden ingestuurd. De adviesraad adviseerde daar positief over en daarop ging het bestuur van de Hollands Kroonse Uitdaging akkoord met de aanvraag.

In een handomdraai
De Kolk heeft nu acht verrijdbare en opklapbare tafels. Deze staan in een handomdraai en opgeklapt nemen ze weinig ruimte in. Het bestuur is er erg blij mee. Zo behouden zij de vrijwilligers waar deze organisatie op draait en kunnen zij plaats blijven bieden aan alle gebruikers.

Inwoners, stitchtingen of verenigingen in Hollands Kroon wie opzoek zijn naar bepaalde spullen kunnen een verzoek insturen via de vraag en aanbod pagina van de Hollands Kroonse Uitdaging.

Toon meer

Cathy Niesten

Mijn naam is Cathy Niesten (20) en ik ben redacteur bij Regio Noordkop. Ik ben geboren en getogen in Den Helder en bereikbaar via cathy@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button