Hollands Kroon

Gebieden veroveren in Hollands Kroon: Gemeente lanceert ‘Pokémon Go’ voor zwerfafval

Advertentie:

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon heeft zich laten inspireren door de eigen jeugd en lanceert een nieuwe manier om zwerfafval tegen te gaan. In samenwerking met het bedrijf DTT is de ‘Operatie ZUIVER-app’ ontwikkeld. De gemeente presenteert de app samen met de bekende youtuber Lars Peterzon. In de app kunnen kinderen, maar ook volwassenen, het tegen elkaar opnemen door zwerfafval op te ruimen. In de stijl van Pokémon Go kunnen spelers met de app door de gemeente lopen en gebieden veroveren.

De app kan alleen in Hollands Kroon gespeeld worden.

Het veroveren van gebieden gebeurt door zwerfafval op te ruimen. Wanneer het afval is opgeruimd, wordt het omliggende gebied rond het verzamelde afval ingekleurd op de actuele kaart in de app. Het gebied is dan geclaimd door de speler. Op deze manier is Operatie ZUIVER volgens de gemeente niet alleen een innovatieve manier om jongeren bewust te maken van afval, maar is het ook een app die grote maatschappelijke betrokkenheid creëert. Daarnaast is de informatie die de app verzamelt waardevol voor de gemeente om te kunnen zien waar welk soort zwerfafval wordt gevonden. Er is veel aandacht besteed aan de veiligheid van de app. Bij de ontwikkeling is ervoor gezorgd dat onveilige gebieden waar bijvoorbeeld wegen en spoorlijnen lopen niet meedoen in de challenge. Ook gevoelige gebieden zoals kerkhove, doen niet mee.

De app is nu al te downloaden. Volgende week geeft burgemeester Rian van Dam officieel het startsein voor de ‘scholen challenge’. De leerlingen die aan het eind van schooljaar 2021-2022 het meeste zwerfafval hebben opgehaald kunnen een prijs winnen. Lars Peterzon zal tijdens de challengeweek ook filmpjes over zwerfafval op zijn kanaal plaatsen om kinderen extra te stimuleren om de app te gaan gebruiken.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button