Cultuur/NatuurDen HelderTexel

Marinemuseum en Kaap Skil doen mee met de Maand van de Geschiedenis

Adverentie

Noordkop – Ieder jaar dopen musea, bibliotheken, boekhandels en culturele instellingen de maand oktober om tot De Maand van de Geschiedenis. Rondom het thema van dit jaar – “Aan het werk” – organiseren musea verschillende programma’s. In de Noordkop doen het Marinemuseum in Den Helder en Museum Kaap Skil in Oudeschild ook mee.

Het Marinemuseum staat in het teken van militair werk. Bezoekers kunnen hun maritieme vaardigheden oefenen met verschillende spelletjes en aan boord van de onderzeer. Er is een speciale voorstelling en tijdens de Marine Roadshow kunnen de bezoekers militairen ontmoeten.
Datum: 16 t/m 31 oktober, 10:00 – 17:00.

In het museum Kaap Skil staat visserdorp Oudeschild centraal. De inwoners van Oudeschild – Skillers – houden van vis, voornamelijk gerookte vis. In het museum leren bezoekers hoe ze vis moeten roken. Niet alleen in theorie, ambachtslieden zijn in levenden lijve te zien.
Datum: 1 t/m 31 oktober, 10:00 – 17:00.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button