Den Helder

Scheuren in vuurtoren Lange Jaap, omgeving uit voorzorg afgesloten (update)

Advertentie:

Huisduinen – Tijdens onderhoudswerkzaamheden aan de vuurtoren “Kijkduin”, in de volksmond Lange Jaap, bij Huisduinen zijn recent scheuren in de wand van de toren geconstateerd. Deze scheuren zijn van dien aard dat de gemeente Den Helder het advies van Rijkswaterstaat opvolgt om een gebied van 70 meter rond de toren uit veiligheidsoverweging af te sluiten.

Om een eventuele onveilige situatie te voorkomen wordt de Zeeweg / Schapendijkje afgesloten. Tussen de H.W. Mesdagstraat en Coenraad Botstraat is doorgaand verkeer niet mogelijk. Manege Bruin, Fort Erfprins en de tennisclub blijven wel bereikbaar vanaf de Theodorus Rijkersstraat. De weg gaat per direct dicht op dinsdag 21 september en blijft afgesloten zolang dat nodig is.

De veiligheid rond de Lange Jaap heeft nu de prioriteit. Er wordt gekeken welke oplossing mogelijk is om de structuur van de toren veilig te stellen. Rijkswaterstaat staat in nauw overleg met de betrokken partijen in de regio en de omliggende perceeleigenaren zijn geïnformeerd.

Ook staatssecretaris Barbara Visser heeft de Tweede Kamer per brief over de situatie van de vuurtoren geïnformeerd. “De conclusie is dat er op dit moment niet ingestaan kan worden voor de constructieve veiligheid”, schrijft Visser. Volgens haar is het mogelijk dat de toren bij harde wind kan omvallen. Daarom is de omgeving afgesloten. Rijkswaterstaat gaat bekijken of soortgelijke problemen zich voordoen bij andere oude vuurtorens, meldt NU.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

4 reacties

  1. zal wel net zo aflopen als het brugwachtershuisje, jaren er stompzinnig over lullen verder niets ondernemen en wachten tot het eigenlijk te laat is……

    1. @RB : stelletje incompetente bestuurders , o ja vergeet het casino op huisduinen niet ,zelfde verhaal.
      En niemand die er wat van leert

      1. Het is tich één incompetente club hier bij elkaar, lullen als brugman maar daden ho maar, heb wel eens geluisterd naar zo’n vergadering, je valt in slaap van het langdradig gezemel van mensen die zichzelf geweldig vinden en zoooo graag hun eigen stemgeluid horen

  2. Nu moet demissionair staats secretaris Barbara Visser ook de politieke consequenties aanvaarden en op zouten

Wellicht ook interessant

Back to top button