Hollands Kroon

Teqballtafels van GameDay naar CV Wieringermeer en RSG Wiringherlant

Advertentie:

Hollands Kroon – De Hollands Kroonse Uitdaging heeft weer een mooie match georganiseerd. Deze keer mochten CV Wieringermeer en RsG Wiringherlant een aantal teqballtafels ontvangen van Gameday Hollands Kroon.

Tijdens de laatste editie van GameDay Hollands Kroon was het mogelijk om Teqball te spelen. Een trainings- en spelvorm met een voetbal of andere ballen. Teqball is een balsport die wordt gespeeld op een gebogen tafel, waarbij elementen van voetbal en tafeltennis worden gecombineerd. Heen en weer slaan de spelers een voetbal met elk deel van het lichaam behalve armen en handen. Ook is het mogelijk om met rackets en batjes en (tafel-)tennisballen te spelen.

Deze tafels worden volgend jaar weer gebruikt tijdens GameDay Hollands Kroon, maar in de tussentijd werd er nog een goede bestemming voor gezocht. Daarvoor klopte Monique De Vries-Bosmans aan bij de Hollands Kroonse Uitdaging. Monique zet zich als vrijwilligster in voor Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer. SSWW is mede-organisator van GameDay Hollands Kroon.

Bram de Putter van CV Wieringermeer uit Slootdorp reageerde direct enthousiast en legde de verbinding met Kindcentrum De Meertuin, de nieuwe buren van de voetbalvereniging. De school en vereniging werken al veel samen door elkaars accommodaties te delen. Nu staat er dus ook een teqballtafel, waar voetballers, scholieren en anderen gebruik van kunnen maken. Een prachtige verbinding. Precies waar de Hollands Kroonse Uitdaging zich sterk voor maakt.

De andere teqballtafel staat bij RSG Wiringherlant. Daar zal de tafel worden ingezet tijdens de sportlessen, maar kan ook vrij gebruikt worden. Perfecte bestemmingen dus voor de tafels. Volgend jaar na GameDay zal SSWW samen met de Hollands Kroonse Uitdaging weer bekijken waar de tafels dan een goede plek kunnen krijgen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button