Den HelderPolitiek

Aantal daklozen in Den Helder in een jaar tijd bijna verdubbeld

Den Helder – Het aantal geregistreerde daklozen in Den Helder is in een jaar tijd gestegen van 26 naar 42, dat blijkt uit antwoorden van het college op vragen van Behoorlijk Bestuur. Volgens het college wordt de overlast ook steeds groter.

De vragen van Behoorlijk Bestuur hadden vooral betrekking op het idee van ‘Ankerplaatsen’. Dat zijn woonunits voor daklozen en overlastgevers, die mogelijk bij de voormalig Luitenant-Kolonel Maaskampkazerne worden gebouwd. De partij is bang dat het bieden van speciaal onderdak aan deze mensen juist gaat zorgen voor overlast voor de buurtbewoners.

Het college denkt daar anders over: De overlast is het afgelopen jaar juist toegenomen door de groei van het aantal daklozen. Wanneer de daklozen geen plek kunnen krijgen in de Ankerplaatsen wordt dit alleen maar erger. Er is dan volgens het college een risico op het ontstaan van ernstige veiligheidsincidenten. De locatie Maaskampkazerne is volgens het gemeentebestuur nog heel onzeker.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. Ze zijn netjes geteld, er wordt “gewerkt” aan onderdak maar college, wat doet u aan het voorkomen dat er steeds meer daklozen komen?

    1. niets, Nederland hè, goed in pleisters plakken om het bloeden wat te stelpen maar aan de oorzaak van de wonden nul komma nul doen

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: