Defensie

Militairen ruimen op Bonaire olie op

Advertentie:

Den Helder – Bijna twintig militairen van de Koninklijke Marine helpen op Bonaire mee bij het opruimen van aangespoelde olie. De inzet is op verzoek van het Openbaar Lichaam van Bonaire. De olie spoelde eerder deze week aan op de stranden van Bonaire. De substantie is vermoedelijk afkomstig van een schip dat deze maand kapseisde voor de zuidkust van Tobago.

Het Openbaar Lichaam van Bonaire, de brandweer en vrijwilligers zijn al enkele dagen bezig met het opruimen van de olie. Door de omvang van de verontreiniging is meer mankracht nodig. Daarom is een beroep op Defensie gedaan. De op Curaçao gestationeerde Nederlandse militairen en collega’s van het eiland zijn naar Bonaire gebracht. Dat gebeurde met een Jaguar-vaartuig van de Kustwacht Caribisch gebied.

De inzet valt onder de derde hoofdtaak: het ondersteunen van civiele autoriteiten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button