112Den Helder

Gemeente Den Helder zegt strenger te controleren op doordraaien parkeerschijf

Den Helder – Handhavers gaan strenger kijken naar parkeerders die de blauwe kaart doordraaien om zo langer te kunnen parkeren. Dat zegt de gemeente Den Helder. In de blauwe zones kan van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 uur en 18.00 uur maximaal drie uur worden geparkeerd. Overtreders kunnen een bekeuring verwachten.

Bij de gemeente komen al langere tijd klachten binnen over de beperkte parkeergelegenheid in de binnenstad, waar een blauwe zone is ingesteld. Uit de klachten van omwonenden, winkelend publiek en onderzoek van de handhavers komt naar voren dat er veelvuldig wordt gesjoemeld met de parkeerschijven. De parkeerschijven worden opzettelijk drie uur verzet om het voertuig zo lang mogelijk te kunnen laten staan. Dat is verboden.

Tevens is het niet toegestaan om de auto na drie uur op een ander plekje in dezelfde zone te plaatsen. Het doel van een blauwe zone is het faciliteren van kort parkeren bij winkels, voorzieningen en horeca. Inwoners en ondernemers binnen een blauwe zone kunnen een ontheffing aanvragen. Een boete bedraagt inclusief administratiekosten 109 euro.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. Tevens is het niet toegestaan om de auto na drie uur op een ander plekje in dezelfde zone te plaatsen.

    Serieus? Dus als ik iets haal in de stad, rij terug naar huis, bedenk onderweg dat ik iets vergeten ben en rij terug, mag ik daar niet meer parkeren.. Wanneer mag dat wel en hoe controleren ze dat? Moet ik me dan eerst afmelden bij parkeerbeheer ofzo?

    Tuurlijk snap ik wel wat er bedoelt wordt, om te voorkomen dat half werkend Den Helder een rondje parkeerplaats doet, maar goed, ik kan een boete krijgen omdat ik iets vergeten ben.. Nederland-we-slaan-door-met-regeltjes-land…

    1. ik ben zeer benieuwd hoe ze dit in godsnaam gaan controleren en bewijzen, iedere geparkeerde auto maar meerdere malen fotograferen? is toch geen doen voor de toch al schaars aanwezig zijnde handhavers

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: