Den Helder

Lidl wilde naar Burgemeester Ritmeesterweg

Den Helder – Net als de Aldi heeft ook Lidl te maken gehad met de weigering van een verzoek om zich ergens in Den Helder te vestigen. In het geval van Lidl gaat het om een pand aan de Burgemeester Ritmeesterweg 15. In beide gevallen is de aanvraag door de gemeente geweigerd waarna de Duitse winkelketens naar de rechter zijn gestapt. Het vestigen van een supermarkt buiten de bestaande winkelcentra kan niet meer in Den Helder.

Dat besluit is op 24 februari 2020 door de raad genomen. In september 2021 zou het ‘Paraplubestemmingsplan Supermarkten’ worden behandeld door de gemeenteraad, waarmee de bestemmingsplanregels definitief zouden worden vastgesteld. Op de dag van de vergadering bleek dat er nog een zienswijze was binnengekomen die niet door het college was behandeld. Daarom werd de behandeling van het plan uitgesteld. Het stuk staat nu op de agenda voor de raadsvergadering van 31 oktober. De zienswijze blijkt van Lidl te zijn.

De aanvraag van Lidl had betrekking op het pand aan de Burgemeester Ritmeesterweg 15, de plek van Kringloopwinkel Zolder van Den Helder. De gemeente heeft de aanvraag geweigerd en dit is inmiddels ook goedgekeurd door de rechter. Op 1 november volgt nog een hoger beroep. Volgens Lidl moet de gemeente echter rekening houden met het nog lopende verzoek van de supermarktketen bij de vaststelling van het paraplubestemmingsplan. Aldi had zich willen vestigen in het Ravelijncenter en stelde zich op het standpunt dat zij een ‘harddiscounter’ zijn en geen supermarkt. De gemeente heeft de definitie van supermarkt inmiddels aangepast in het bestemmingsplan.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button