Den HelderPolitiek

Vogelasiel tijdelijk naar oude testlocatie aan de Handelskade

Advertentie:

Den Helder – Vogelasiel De Paddestoel kan tijdelijk onderdak krijgen in de loods aan de Handelskade 10B, waar tot begin vorig jaar coronatesten werden afgenomen. Woordvoerder Ben Reiff laat weten dat de vereniging hoopt over ongeveer een maand intrek te nemen. De realisatie van de nieuwbouw in de Helderse vallei is inmiddels verschoven naar eind 2023.

Voordat de vogelopvang in de loods kan starten moeten er een aantal containers worden geplaatst. Het is nu een lege loods van ongeveer duizend vierkante meter, maar voor het opvangen van dieren zijn nog best veel voorzieningen nodig. “De medewerkers hebben een lange lijst gemaakt met de spullen die nodig zijn. Het gaat om essentiële zaken, het moet wel uitvoerbaar blijven.”

De nieuwe opvang in de loods zal, ook vanwege de mogelijkheden in de vergunning, in principe alleen 48-uurs opvang bieden. Dan gaat het dus vooral om het opvangen van dieren in nood. Nu moet de dierenambulance helemaal naar wildopvang De Bonte Piet in Midwoud. Daar zijn ook de meeste dieren uit De Paddestoel heengegaan, toen er medio augustus een tak op het dak van het pand in de Donkere Duinen viel. De afstand zorgt voor veel problemen.

De gemeente is nog steeds bezig met het rondkrijgen van de vergunning voor de permanente nieuwe locatie in de Helderse Vallei. De bouw is door allerlei omstandigheden al meerdere keren uitgesteld. Het college laat nu weten dat er wordt gestreefd naar realisatie van de nieuwbouw eind 2023. Volgens Reiff komt er nu regelmatig contact met de nieuwe projectleider. De woordvoerder maakt zich zorgen over de wijze waarop de provincie om zal gaan met de vergunningsaanvraag voor het bouwen in een natuurgebied. Hij twijfelt of het provinciale bestuur voldoende is betrokken bij de planvorming.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button