Kop van Noord-HollandVideo

Gezocht: moderne dronetoepassingen in het kustgebied (video)

Adverentie

Den Helder – Drones zijn al lang niet meer ‘die gekke hobby van de buurjongen’. Op de meeste uiteenlopende terreinen zijn drones inzetbaar, van dedrone-inspectie van de Lange Jaap tot het verkennen van het Oekraïense slagveld. In een gebouw op Willemsoord doet METIP onderzoek naar de mogelijkheden die drones bieden voor het Noord-Hollandse kustgebied. Er zijn talloze toepassingen denkbaar, zoals transport voor de off-shore of als ‘Search and Rescue’-eenheid voor de KNRM of Reddingsbrigade.

De komende maanden zet METIP het onderzoek voort. Afgelopen jaar onderzochten ze of de drones konden helpen bij het opsporen van drenkelingen en vermissingen op het strand. Voor dit jaar is het doel om de brede inzetbaarheid te onderzoeken. Met dat doel in het achterhoofd kwamen verschillende partijen, van de Reddingsbrigade Schoorl, gemeente Den Helder tot Brandweer, naar Willemsoord om mee te denken over de mogelijkheden.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button