Hollands Kroon

“Hotel Waddenpoort, een unieke landmark op het snijpunt van zout en zoet”

Adverentie

Den Oever – Iets voor half acht op woensdag 20 september loopt het Vikingschip in Den Oever vol met belangstellenden voor de informatie- en participatiebijeenkomst over hotel Waddenpoort. Na een kopje koffie en een eerste blik op de maquettes en de gepresenteerde impressies verplaatst het gezelschap zich naar de theaterzaal van het Vikingschip voor de hoofdakte.

Het programma bestond uit twee delen. In het plenaire deel werden de belangstellenden onder leiding van dagvoorzitter Monique Ooms meegenomen in het programma over de voorgenomen ontwikkeling van Hotel Waddenpoort te Den Oever. In een vraaggesprek, aangevuld met vragen uit de zaal, probeerden directeur Gerrit Seegers van ontwikkelaar Dozy en architect Benjamin Robichon van architectenbureau WKR om de ontwikkeling en de varianten van het hotel toe te lichten en eventuele zorgen van de aanwezigen weg te nemen.

Uit het verhaal van Robichon werd duidelijk dat het eerste ontwerp met een draaiend restaurant inmiddels plaats heeft gemaakt voor een iets minder spectaculaire variant, met het dubbele aantal hotelkamers en natuurlijk nog steeds een adembenemend uitzicht.

Waddenpoort eerste variant
Eerste variant artistieke impressie van hotel Waddenpoort in Den Oever. ©Beeld Dozy

Ontwikkelaar Dozy liet bij monde van directeur Gerrit Seegers weten de plek in de “oksel van de A7” uniek te vinden. Tevens gaf hij aan dat er nog steeds gesprekken met potentieel gegadigde exploitanten en investeerders zijn, maar om die gesprekken positief af te ronden moet er eerst een omgevingsvergunning liggen. Daarmee is de gemeenteraad na het indienen van een vergunningsaanvraag als eerste aan zet.

Na het plenaire deel konden belangstellenden de diverse modellen en ontwerpen wederom van dichtbij bekijken en met de initiatiefnemers en architect bespreken. Ook konden de aanwezigen aangeven wat zij belangrijk vonden bij de ontwikkeling en wat ze vooral ook niet mooi of leuk zouden vinden en konden er voorkeuren voor het model, de uitstraling en kleurstelling worden aangegeven aan de hand van voorbeeldfoto’s.

Drone beelden van een prachtig uitzicht
Daarnaast werd een fraaie film getoond waarbij dronebeelden te zien waren vanaf een hoogte van 25 meter met uitzicht op werelderfgoed de Waddenzee, de Afsluitdijk, het golvende landschap van Wieringen, de historische vissershaven van Den Oever, het IJsselmeer, het Robbenoord- en Dijkgatbos en de Kop van Noord-Holland.

De aanwezige gemeenteraadsleden, maar ook wethouder Robert Leever waren vooral blij dat de informatie en participatie nu goed werden toegepast door de ontwikkelende partij. Zij beperkten zich als volksvertegenwoordigers overwegend tot het proeven van de meningen van inwoners, omwonenden en belangstellenden.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button