JeugdKop van Noord-Holland

Tientallen verenigingen uit de Noordkop op pad voor de Grote Clubactie

Adverentie

Kop van Noord-Holland – De Grote Clubactie barst op zaterdag 23 september weer los. In de Noordkop doen 89 verenigingen mee om extra inkomsten voor hun club op te halen.

Gemeente Hollands Kroon heeft met een aantal van 31 de meest aangemelde clubs in de kop van Noord-Holland. In Den Helder doen 22 verenigingen mee. Gemeente Schagen en Texel tellen respectievelijk 27 en negen deelnemende clubs.

Van voetbal tot scouting, van gymnastiek tot atletiek en van fanfare tot badmintonvereniging. Voor drie euro per lot steunen mensen een club bij hen in de buurt. Tachtig procent hiervan is direct voor de clubkas. Met de opbrengsten worden clubdoelen gerealiseerd, zoals het organiseren van een jeugdkamp, het aanschaffen van nieuwe trainingsmaterialen of het vieren van een jubileum.

Clubgevoel
Directeur Frank Molkenboer is trots dat er weer zoveel leden op pad gaan en hun vereniging een warm hart toedragen. “Bij jouw club sluit je vriendschappen voor het leven, ontdek je je talenten en beleef je samen met anderen onvergetelijke momenten”, vertelt Molkenboer. “Voor veel Nederlanders is het verenigingsleven onmisbaar. Wat we meer en meer terugkrijgen is dat de actie voor veel verenigingen niet alleen een welkome inkomstenbron is. Het is ook een activiteit waarbij clubleden ervaren wat ze samen kunnen bereiken. Het échte clubgevoel.”

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button