Den HelderVideo

Stadhuis op Willemsoord officieel geopend (video)

Advertentie:

Den Helder – Na een proces dat een aantal decennia duurde is het dan eindelijk zo ver. Het Helderse gemeentehuis op Willemsoord is op donderdag 28 september officieel geopend. Burgemeester Jan de Boer knipte samen met commissaris van de koning Arthur van Dijk het lint door.

Gebouw 66, de monumentale mastenloods gaat dienstdoen als publieksruimte, met de raadszaal, loketten en trouwzaal. In gebouw 72, de voormalige zeilenmakerij, huizen de kantoren van de gemeente en het college.

Voor de inwoners heeft de gemeente een Open Huis (met een kijkje achter de schermen en verschillende activiteiten) georganiseerd op 7 oktober van 12 tot 16 uur.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

8 reacties

  1. Nou, nou, nou, Dus, voor het luttele bedrag van 27 miljoen euro, hebben ze besloten om van een gewone loods een superdeluxe loods met een raadszaal te maken. Ik bedoel, wie wil er nu geen loods met een vleugje politiek? Dat is pas een investering waar je om kunt lachen.
    De raadszaal is zogenaamd prachtig, maar laten we eerlijk zijn, voor 27 miljoen kun je minstens verwachten dat de stoelen in die zaal je achterwerk masseren terwijl je naar politici luistert, toch? Maar laten we niet doen alsof dit een democratisch besluit was, want dat was het duidelijk niet. Er was geen stemming, geen besluit, het is gewoon als een hete aardappel doorgeduwd.
    Oh, en laten we vooral niet vergeten dat de stad dat geld eigenlijk ergens anders hard nodig heeft. Maar hé, wie maakt zich daar druk om als je een glimmende nieuwe raadszaal kunt hebben? Prioriteiten, mensen, prioriteiten!

  2. Allemaal halleluja, mooie woorden. Misschien dat de dronken uitvreters op het julianaplein kunnen verkassen richting het nieuwe gemeentehuis?

    1. ja, Harmen K noemt het al een huiskamer van Den Helder, Jan de B zoekt dagopvang voor de overlastplegers, 1 en 1 is 2 dus hoppa allemaal verkassen naar de huiskamer zou ik zeggen, een mooie dagopvang van 30 miljoen, kan de ijsverkoper ook weer terug naar z’n pand

  3. En hoe zit het met de bereikbaarheid met het openbaar vervoer? Want er is destijds beloofd dat dat wel goed zou komen. Tot nu toe heb ik daar niets meer over gehoord of gelezen? Rijdt Connexxion er al??

  4. ‘T kan erger, daar ben ik ook wel benieuwd naar. Niemand heeft het daar meer over inderdaad. Voor mensen die geen auto bezitten, slecht ter been zijn en bijvoorbeeld vanuit nieuw Den Helder het stadhuis moeten bezoeken is nu niets geregeld, zo lijkt het. Geen bushalte voor de deur tenminste…Is GroenLinks hier al mee bezig? Met hun inclusie verhaal zouden ze op hun achterste benen moeten staan nu.
    Ik meen me te herinneren dat er voor de mensen in Julianadorp ter plaatse een loket zou komen. Is die er gekomen? Er zijn nog wel wat vragen ja. Verder ben ik op zich blij dat we kunnen stoppen met die eindeloze discussie over het stadhuis want hij staat er nu en daar kunnen we over napruttelen maar hij gaat niet meer weg. Er zijn een heleboel andere zaken die aandacht nodig hebben.

    1. dus we mogen niet blijven klagen over het nieuwe overbodige stadhuis maar wel over het openbaar vervoer er naar toe, is dat dan ook niet zo van het is er nu eenmaal niet van gekomen dus nu stoppen en over andere belangrijke zaken hebben?

      1. Aangezien er aanzienlijke gaten in de begroting worden verwacht de komende jaren; lijkt het mij niet verstandig om nu te doen alsof het ‘water onder de brug’ is.

  5. Bereikbaarheid is een belangrijk onderwerp, wat nu nog wat aandacht vraagt ben ik van mening. Daar kan iedereen over van mening verschillen. U mag klagen over het nieuwe stadhuis tot in de gloria. Het stadhuis gaat niet meer weg.

Wellicht ook interessant

Back to top button