Den Helder

Profielschets nieuwe burgemeester Den Helder

Wegens het vertrek van burgemeester Schuiling naar de gemeente Groningen is per 1 oktober 2019 een vacature voor een burgemeester in Den Helder ontstaan. De functie wordt nu waargenomen door burgemeester Jeroen Nobel. De gemeenteraad heeft een profielschets opgesteld voor de nieuwe burgemeester van de gemeente Den Helder.

“In deze profielschets tonen wij eerst aan waarom Den Helder zo’n fantastische gemeente is om burgemeester van te zijn”, laat de griffie weten. “Dit doen wij niet alleen op basis van algemene informatie over de gemeente, maar ook in relatie tot de specifieke uitdagingen die Den Helder kent.”

“Nadat wij hebben aangegeven waarom Den Helder zo interessant is voor een burgemeesterskandidaat, geven wij vervolgens aan wanneer een burgemeesterskandidaat interessant is voor Den Helder. Welke eigenschappen heeft hij/zij nodig om Den Helder nog verder door te ontwikkelen naar de zorgzame, vitale en leefbare gemeente die we willen zijn? Ter versterking van deze profielschets hebben wij de Helderse bevolking geraadpleegd. De resultaten van deze peiling zijn meegenomen in de profielschets. In het einde van de profielschets gaan wij nog in op een aantal overige aandachtspunten.”

Welke burgemeester?
In de profielschets staat onder meer te lezen: “Onze burgemeester beschikt over de basiscondities integer, herkenbaar, onafhankelijk, verbindend en stressbestendig. Daarnaast zien wij graag dat zij beschikt over het vermogen zich in te leven in situaties, luistert en gevoelens en behoeften van anderen erkent en hiervoor begrip toont. Ze dient zich bewust te zijn van de impact van het eigen handelen.”

“Ook verwachten we van haar dat ze stuurt op doelen en prioriteiten. Ze zorgt voor een zo effectief mogelijk proces en bewaakt de voortgang. Ze creëert voor zichzelf en voor anderen inzicht in de voortgang van processen en signaleert tijdig afwijkingen en stuurt bij als dat nodig is. De burgemeester moet ook communicatief sterk zijn, waarbij zaken worden vertaald in begrijpelijke taal, passend bij de ontvanger. Ze moet in staat zijn om onder verschillende omstandigheden, met diverse mensen met verschillende achtergronden contact te maken.”

Klik hier voor de volledige profielschets

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button