Kop van Noord-Holland

Aantal WW-uitkeringen in de Noordkop weer gedaald

Kop van Noord-Holland – Het UWV keerde vorige maand in noordelijk Noord-Holland 16.054 WW-uitkeringen uit. Daarmee daalde het aantal uitkeringen met 3,1 procent. In Noord-Holland Noord daalde het aantal uitkeringen naar 6.881. In de vier Kopgemeenten was het beeld niet anders en viel ook een daling waar te nemen.

Door een afname van het aantal werkzoekenden en toename van vacatures hebben werkgevers moeite om personeel te vinden en is de arbeidsmarkt krap te noemen. De krapte op de arbeidsmarkt betreft veel sectoren, waaronder de techniek, ICT, zorg & welzijn en de horeca.

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren van de coronacrisis, ook in noordelijk Noord-Holland. Sinds maart 2021, toen de versoepelingen van de coronamaatregelen in zicht kwamen, nam het aantal banen in de horeca snel toe, zo blijkt uit de barometer horeca van UWV. Eind juni lag het aantal oproepcontracten zelfs hoger dan aan het begin van de coronacrisis. Dat geldt nog niet voor het aantal vaste en tijdelijke contracten.

Noordkop
De daling in Den Helder bedroeg 2,7 procent, blijkt uit de cijfers van het UWV. Op Texel was de daling met 14,7 procent het grootst en in Schagen, met 1,4 procent, het kleinst. Hollands Kroon zit er tussenin en kende vorige maand een daling van 4,7 procent.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button