112

Politie houdt autodief op A7 aan

Adverentie

Wieringerwerf – De politie Landelijke Eenheid Noordwest kwam op de A7 bij Wieringerwerf een voertuig op het spoor waarvan de eigenaar bij de politie gemeld had, dat dit voertuig gestolen zou zijn. De bestuurder, een man van 42 jaar oud, werd aangehouden op verdenking van heling en het rijden met ongeldig verklaard rijbewijs.

De bestuurder bleek gesignaleerd te staan voor het niet nakomen van een taakstraf. De rechter heeft bepaald dat de man daarvoor nog 20 dagen celstraf moet ondergaan. Daarnaast bleek de bestuurder nog niet onherroepelijk gesignaleerd te zijn voor het rijden met ongeldig verklaard rijbewijs. De man moet daarvoor nog 8 weken celstraf ondergaan.

Ook nu reed de man weer met een ongeldig verklaard rijbewijs. Dit was zeker de dertiende keer in vier jaar tijd. Daarvoor is proces-verbaal opgemaakt en dit is ingezonden naar de verkeersofficier. De man is overgebracht naar het basisteam politie Leeuwarden, dat het verdere onderzoek naar de diefstal van de bestelbus gaat doen.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button