Hollands Kroon

Veteranen plaatsen de traditionele “Poppies”

Hippolytushoef – Naast de maandelijkse ontmoeting voor veteranen op vrijdag 29 oktober vindt op deze middag nog een gebeurtenis plaats. In de aanloop naar Remembrance Day (11 november) zullen dit jaar op vrijdag 29 oktober voor de zevende keer door leden van Veteranen Contactgroep Wieringen “poppies” (klaprozen op een klein houten kruisje met de tekst In Remembrance) worden geplaatst op de graven van vijftien geallieerde vliegers die op of nabij Wieringen zijn gesneuveld.

Tot 2015 werd deze mooie traditie verzorgd door mevrouw Riet van der Hulst-Bakker uit Den Oever. Zij heeft dit tientallen jaren gedaan. Tijden het plaatsen van de “poppies” zijn er geen beperkende Covid-maatregelen.

Op 11 november 1918 kwam een eind aan de Eerste Wereldoorlog (Armistice Day) en vanaf deze dag worden in Engeland, de Verenigde Staten, België, Canada en Frankrijk de gesneuvelde militairen uit deze oorlog en alle oorlogen en conflicten daarna herdacht. In de Verenigde Staten is 11 november tevens “Veterans Day” waarop iedereen die in de strijdkrachten heeft gediend eer wordt betoond.

Het programma
Om 14:30 uur worden de poppies geplaatst op op graven van Commonwealth War Graves op de begraafplaats Zandburen aan de Noordburenweg 15. Daarna is er een nazit in Veteranencafé de Kasteleen aan de Nieuwstraat 26 van 15:00 tot 18:00 uur. Dit is tijdens de maandelijkse ontmoeting van Veteranencontact Wieringen/Hollands Kroon. Belangstellenden zijn van harte welkom. Tussen door zal om 16:00 uur een kort filmpje We will remember them worden vertoond gevolgd door een Power Point presentatie over “poppies” op Wieringen. Bij bezoek aan het Veteranencafé is een Corona QR code of een geprinte versie van de Corona Check verplicht. Hierop kan gecontroleerd worden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

 1. In Flanders Fields

  In Flanders fields the poppies blow
  Between the crosses, row on row,
  That mark our place; and in the sky
  The larks, still bravely singing, fly
  Scarce heard amid the guns below.
  We are the Dead. Short days ago
  We lived, felt dawn, saw sunset glow,
  Loved, and were loved, and now we lie
  In Flanders fields.
  Take up our quarrel with the foe:
  To you from failing hands we throw
  The torch; be yours to hold it high.
  If ye break faith with us who die
  We shall not sleep, though poppies grow
  In Flanders fields.

  John McCrae

Back to top button
%d bloggers liken dit: