Kop van Noord-Holland

Lions uit de Noordkop zetten zich in voor Muziekids

Ook andere goede doelen krijgen een donatie

Kop van Noord-Holland – Met speciale kerstacties proberen de Lions uit de Noordkop ook dit jaar weer een mooi bedrag bijeen te brengen voor een goed doel. Dit keer is de keuze gevallen op Stichting Muziekids, die tot doel heeft “een muzikale pleister” te brengen aan ernstig zieke kinderen in het Noordwest Ziekenhuis.

De Stichting Muziekids heeft als doel om in zorginstellingen een Muziekids Studio te realiseren. Het gemis van thuis wordt zo even vergeten en het brengt bij de kinderen weer een lach op hun gezichtje. Dat is dé plek waar kinderen, die in het ziekenhuis verblijven, even kunnen ontspannen. “Het is een fantastisch doel en de mensen op de kinderafdeling zien hele enthousiaste kinderen en ouders”, aldus Carl van Haastert van Lionsclub Den Helder.

Wijnactie
Lions club Den Helder organiseert ook dit jaar weer de kerst wijnactie. Zij doet zelf de inkoop, verkoop, administratie en distributie. Daardoor blijven de kosten nihil. De Lions clubs Texel, Wieringen en Anna Paulowna hebben hun eigen acties. De gezamenlijke Lions clubs schenken een deel van hun totale opbrengst aan Muziekids, het andere deel verdelen de individuele clubs aan eigen goede doelen.

Voor de Lions club Den Helder is dat het hospice, waar zij al een jarenlange warme relatie mee heeft en ondersteuning verleent met onder meer de opbrengsten van eerdere wijnacties. Vorig jaar heeft de wijnactie maar liefst € 5.000 opgebracht. Dat geld is terecht gekomen bij kinderen in een zeer zware fase aan het begin van het leven en bij mensen in het hospice in de laatste fase van het leven.

Via de webwinkel is meer informatie te vinden over de goede doelen en het bestellen van de wijn en champagne. De actie is ook te volgen via facebook en Instagram: @lionsclubdenhelder.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: