Den Helder

Dependance van stadhuis in MFC Julianadorp komt steeds dichterbij

Advertentie:

Julianadorp – De dependance van het stadhuis, ook wel de gemeentelijke ‘hub’ genoemd, komt (toch wel) in het MFC ’t Dorpshuis Julianadorp. De gesprekken tussen de gemeente, Helder Vastgoed BV/Woningstichting Den Helder en het MFC hierover zijn ver gevorderd. Er is een projectleider aangesteld en architectenbureau KJK is al aan het tekenen. Ook heeft de gemeente een Programma van Eisen (PvE) gedeeld met de Woningstichting Den Helder. Een PvE staat samen met de bouwtekeningen aan de basis van een bouwproject; in dit document legt de opdrachtgever vast wat het eindresultaat moet zijn.

Binnen het coalitieakkoord is de afspraak gemaakt een hub te realiseren in Julianadorp, om inwoners van het dorp tegemoet te komen voor de afstand die zij moeten afleggen naar het gemeentehuis op Willemsoord. Zo hoeven zij niet helemaal naar de Oude Rijkswerf te reizen om bijvoorbeeld hun paspoort te verlengen. Het MFC was hiervoor de beoogde locatie, maar daar was eerder geen geschikte ruimte beschikbaar. Toen had de gemeente het pand aan de Vogelzand 4102, waar eerst basisschool De Vogelwei zat, op het oog. Ook dat lukte niet. Nu kan de dependance van het stadhuis toch in het MFC ’t Dorpshuis Julianadorp gerealiseerd worden.

Het MFC is eigendom van Helder Vastgoed BV die het pand verhuurt aan de beheerstichting MFC ’t Dorpshuis Julianadorp. De gemeente zal bij deze laatste partij haar ruimte huren. Vorige week is weer overleg geweest tussen de gemeente en Helder Vastgoed, waarna de laatste tekeningen en een technische omschrijving van het pand uitgewisseld zijn. Over een eventuele opening van de hub kan de gemeente Den Helder nog niks concreets zeggen. Op dit moment wordt het beoogde deel van het pand nog verhuurd aan de Telegraaf Media Groep, maar die huurovereenkomst loopt in april af. Pas daarna kan worden gestart met de verbouwing.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Als ze nu gewoon dat stadhuis centraal hadden gebouwd, bijvoorbeeld bij station zuid, dan was er geen dependance nodig geweest. Zo’n dependance kost gewoon weer extra geld. Prutsers.

Wellicht ook interessant

Back to top button