Den HelderHollands KroonSchagenTexel

Dolfijntrofee voor verbinding en innovatie in de wijk

Team Vangnet en Advies Kop van Noord-Holland van GGD Hollands Noorden heeft de Dolfijntrofee 2019 gekregen. Deze wisseltrofee is voor het eerst uitgereikt bij het afscheid van Hans van Veller van GGZ NHN in 2018 en gaat naar het initiatief of de organisatie die het voorgaande jaar het meest heeft bijgedragen aan de samenwerking/verbinding en innovatie in de wijk.

Het team V&A kreeg de prijs, omdat het al jaren het hart van de OGGZ-aanpak in de regio Kop vormt, daarbij met alles en iedereen in de regio en binnen de gemeenten samenwerkt en zo de verbinding in de wijk bevordert. De aanpak van het team is niet voor niets ook door de politie als best practice benoemd.

“Het team benadert kwetsbare, en soms overlastgevende mensen die zorg mijden, met veel kennis van zaken en volharding, waarbij uitgegaan wordt van een persoonsgerichte aanpak, preventie en vroegsignalering. Het is daarom actief op veel pijlers van de positieve gezondheid. Het team Vangnet en advies staat open voor innovatie en verbetering, zoekt met het project Schakel-GGD naar verbreding en versterking van het vangnet en meer bekendheid, waardoor de samenwerking wordt bevorderd met wijkteams, het zorgnetwerk, de ervaringsdeskundigen en wijkverpleegkundigen, het welzijnswerk actieve inwoners” aldus de jury. De dolfijntrofee en een taart (gemaakt door Novalishoeve) werden onder warm applaus van de aanwezigen uitgereikt aan Ben Hensen, coördinator van het Team Vangnet en Advies.

Naar de voorkant
De dolfijntrofee werd uitgereikt op donderdag 14 november in Den Helder tijdens de conferentie “Naar de voorkant” plaats. Deze conferentie was georganiseerd door GGD Hollands Noorden en de vier gemeenten in de Kop van Noord-Holland die samenwerken rondom Beschermd Wonen, Maatschappelijke opvang en OGGZ (Openbare Geestelijke GezondheidsZorg) in het project “De Verbinding”. In project de Verbinding ligt de focus vooral op preventie en vroegsignalering in de wijk. Het doel van de conferentie was de aanwezigen meer inzicht te geven in de problemen van mensen met psychische en maatschappelijke kwetsbaarheid in de wijk en hen te informeren over innovaties die de afgelopen tijd in de regio of daarbuiten zijn ontwikkeld.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button