Den Helder

Orange the World ook in Den Helder

Advertentie:

Op 25 november is de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Ook Den Helder besteedt aandacht aan dit belangrijke onderwerp. Van 25 november tot en met 10 december is de bibliotheek School 7 oranje verlicht. Wethouder Tjitske Biersteker zet maandag 25 november om 16.30 uur de bibliotheek in oranje licht en houdt een korte speech.

Wereldwijd krijgt een op de drie vrouwen met fysiek of seksueel geweld te maken in haar leven. Geweld tegen vrouwen neemt allerlei vormen aan van huiselijk geweld tot verkrachting en moord. Ook in Nederland is geweld tegen vrouwen een probleem. Uit Europees onderzoek blijkt dat hier 45% van de vrouwen en meisjes met geweld te maken krijgt. Een op de tien Nederlandse vrouwen is ooit in haar leven verkracht, een op de vijf is ooit mishandeld door een (ex)partner en meer dan driekwart van de vrouwen en meisjes maakt seksuele intimidatie mee. Ook in Den Helder komt geweld tegen vrouwen te vaak voor. In 2018 zijn er in totaal 470 meldingen behandeld gericht op huiselijk geweld of kindermishandeling.

Met de wereldwijde campagne “Orange the World” wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen dit geweld. Oranje staat voor de dageraad; het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Sinds 2014 is het oranje uitlichten van landmarks een onderdeel van ‘Orange the World’.

Geweld tegen vrouwen
Te veel mensen worden geraakt door geweld tegen vrouwen. Met het oranje uitlichten van de bibliotheek vraagt wethouder Tjitske Biersteker-Giljou aandacht voor het onderwerp geweld tegen vrouwen. “Het onderwerp moet meer bespreekbaar worden gemaakt. Geweld tegen vrouwen is geweld tegen de mensheid. Te veel mensen worden erdoor geraakt. Denk ook aan de kinderen die er getuige van kunnen zijn en er de gevolgen van ondervinden.”

In Hollands Kroon wordt op 25 november in de namiddag een symposium georganiseerd over dit onderwerp. Meer informatie daarover via de website van Hollands Kroon https://www.hollandskroon.nl/inwoners/nieuws/symposium-orange-the-world-op-25-november

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button