Noord-Holland

Rabobank verlengt partnerschap met Seed Valley

Adverentie

Rabobank blijft de komende drie jaar partner van Seed Valley. Afgelopen maandag ondertekenden Ronald Bleeker en Hein Bemelmans de verlengde samenwerking tussen beide partijen. Hiermee ondersteunt Rabobank de doelstelling van Seed Valley om de economisch belangrijke sector onder de aandacht te brengen van nieuwe generaties werknemers en een optimale aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt te realiseren.

Het vinden en binden van voldoende gekwalificeerd personeel is van groot belang voor de economische groei van de regio. “Voor een bloeiende zaadsector is goed personeel van groot belang. De missie om jonge mensen enthousiast te maken voor de sector past bij de ambitie van de Rabobank om jonge mensen aan zich te binden. Als Rabobank spelen we hier graag een zichtbare rol in.” stelt Ronald Bleeker, directievoorzitter van Rabobank West-Friesland.

Hein Bemelmans, bestuursvoorzitter van Seed Valley, onderstreept het belang van deze overeenkomst. “Het partnerschap met Rabobank is waardevol voor het Seed Valley netwerk. Haar sectorkennis en netwerkmogelijkheden ondersteunen de doelstelling van Seed Valley om de sector bekender te maken.”

Ambitie
De ambitie van Seed Valley blijft, ook de komende drie jaar, om nieuwe generaties enthousiast te maken voor de zaadsector. Naast de nauwe samenwerkingen met het onderwijs, zet het bureau van Seed Valley de komende jaren in op het stimuleren van innovatie in het netwerk. Een van de doelen is om verbinding te leggen met start-ups. “De kennis en expertise van Rabobank levert hier een waardevole bijdrage”, aldus Bemelmans.

Bleeker onderstreept deze ambitie: “De ontwikkelingen in de zaadsector gaan razendsnel. Juist nu zijn er veel kansen voor ondernemers op het gebied van innovatie, start-ups en scale-ups. Er is vaak veel mogelijk als het gaat om financieringsmogelijkheden. Als Rabobank kunnen we daar zeker een rol in spelen om ondernemers te helpen groeien. Op deze manier versterken we elkaar op meerdere manieren en werken we samen aan een nóg sterkere zaadsector in Noord-Holland Noord.”

Seed Valley
Seed Valley is de aanduiding voor het wereldwijde centrum voor plantenveredeling en zaadtechnologie, gelegen in het noorden van Noord-Holland. Meer dan veertig innovatieve bedrijven ontwikkelen hoogwaardige rassen en nieuwe technologie voor de groente- en sierbloementeelt. Het samenwerkingsverband Seed Valley werd tien jaar geleden in het leven groepen toen de veredelingsbedrijven problemen kregen met het aantrekken van geschikte medewerkers. Onder de vlag van Seed Valley worden toekomstige werknemers enthousiast gemaakt om een opleiding en een carrière te kiezen in de zaadindustrie.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button