Den HelderHollands Kroon

Zomerseizoen voorbij, meer WW-uitkeringen

Advertentie:

De daling van het aantal WW-uitkeringen is tot stilstand gekomen. Afgelopen maand, zo blijkt uit de cijfers van het UWV, nam het aantal mensen met een WW-uitkering in de Noordkop weer toe.

In Den Helder bedroeg de stijging in oktober, vergeleken met september, 3,1 procent. Hollands Kroon toont een toename van 2,1 procent en in Schagen lag dit percentage op 3,4. Op Texel is een explosieve groei van het aantal WW-uitkeringen te zien, maar dat is op het eiland niet ongewoon in deze tijd van het jaar. Door het einde van het toeristenseizoen verliezen vooral in de horeca veel mensen hun baan. De groei op Texel bedroeg dan ook 26,7 procent.

De seizoensgevoelige sectoren horeca en agrarische sector lieten in de regio’s een stijging zien ten opzichte van september. Dit is een jaarlijks terugkerend beeld, omdat veel tijdelijke contracten in deze sectoren aan het einde van het seizoen eindigen. In de horeca groeide het aantal uitkeringen het hardst. Het aantal WW-uitkeringen in de vervoer en logistiek en bij uitzendbedrijven steeg eveneens meer dan gemiddeld.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button