Dames Den Helder Suns verliezen duel om Supercup

Den Helder – Als kick-off van het nieuwe basketbalseizoen speelden de dames van de Den Helder Suns zaterdagavond, onder redelijke publieke belangstelling, de finale van de Supercup. Dit is het jaarlijkse duel tussen de landskampioen en de NBB bekerwinnaar. Werden de dames vorig seizoen nog landskampioen tegen de Grasshoppers, deze finale werd jammerlijk verloren met 75-86.

De eerste drie kwarten keken de dames van de Suns steeds tegen een achterstand aan tegen de ploeg uit Katwijk. Alleen het laatste kwart scoorden ze twee punten meer als de tegenstander. Vooral de driepunters van de bezoekers vielen lekker in het netje. In het tweede kwart kwamen de Suns nog gelijk, maar door gemiste scores, die aan de andere kant weer wel vielen, keken ze toch tegen een 10 punten achterstand aan bij het rustsignaal. Uiteindelijk werd met elf punten verschil verloren.

Nog twee oefenwedstrijden te gaan en dan beginnen de dames van de Suns op 24 september aan de competitie.

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11