Hollands Kroon

Vrachtwagenchauffeur tijdelijk in de soep

Westerland – Normaal zit hij achter het stuur en rijdt hij half Europa door, maar dit keer zit hij tijdelijk thuis en kan iedereen bij hem terecht voor een kingsize hamburger of zelfgemaakte soep in blik.

Ingo Halfweeg is van huis uit een horecaman. Jarenlang heeft hij in de keuken gestaan. Later heeft hij zijn groot rijbewijs gehaald en is achter het stuur gekropen. Toch is het koken altijd in zijn hart gebleven. Op een dag was er niet veel in huis terwijl hij honger had. Niet treuren dacht hij en scharrelde verschillende ingrediënten bij elkaar en maakte hier een soep van. Deze smaakte prima en zo is de ondertussen befaamde en beroemde Wieringer tomatensoep ontstaan. Deze blikken zijn niet alleen op Wieringen te verkrijgen, maar ook al gesignaleerd in Friesland.

De Lutjeburger
In de coronatijd is daar nog een ander ingrediënt bijgekomen, de Lutjeburger. Deze heeft hij tijdens zijn verblijf van 2013 tot 2017 in Bistro Lutje op Westerland bedacht. Alle klanten waren razend enthousiast over deze uit de kluiten gewassen burger en daar wordt heden ten dage nog steeds om gevraagd.

Vandaar dat Ingo heeft besloten om zowel de tomatensoep als de Lutjeburger tijdelijk van huis uit te gaan verkopen. “Absoluut niet om hier flink geld aan te verdienen, maar ik vind het gewoon leuk om te doen. Het vlees van de burger komt van de plaatselijke slager Marcel Hoekstra en de etiketten van het blik zijn ontworpen door drukkerij Burghout”, laat Ingo weten.

Tijdelijk
“Let wel, dit is allemaal tijdelijk door de regels rond de corona. Straks klim ik weer in de cabine van de vrachtwagen om over de vaderlandse wegen te toeren. De blikken soep blijven wel verkrijgbaar”, aldus Ingo.

Meer informatie over deze ingrediënten zijn te vinden op facebook.com/lutjeburger

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button