Cora uit Schagen wint publieksprijs National Geographic

Schagen – Cora Deutekom uit Schagen heeft de publieksprijs National Geographic 2021 in de volwassen categorie dier gewonnen met de inzending: “Koolmeesje in bad”. Dit werd zondagavond bekendgemaakt tijdens de finale uitzending van de National Geographic Fotowedstrijd 2021. De finale werd dit jaar voor het eerst uitgezonden op TV.

De jury én het publiek kozen uit ruim 13.000 inzendingen hun winnaars in de categorieën Mens, Dier en Landschap. Daarnaast waren er ook prijzen in drie Junior-categorieën: Dier, Landschap en Raar Maar Waar. Per categorie werd er een jury- en een publiekswinnaar gekozen.

Naast Vermue bestond de vakjury dit jaar uit National Geographic Junior-hoofdredacteur Renske Lamers, National Geographic-zendermanager Tim Beudel en fotografen Sacha de Boer, Lieve Blancquaert en Jasper Doest. Net als vorig jaar was de presentatie van de finale in handen van Klaas van Kruistum.

De feestelijke finale van de National Geographic Fotowedstrijd werd dit jaar gehouden in Studio Faber in Hilversum. Net als vorig jaar keken de genomineerden mee via een live-verbinding. De winnende foto’s worden in National Geographic Magazine en National Geographic Junior gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten