112Den Helder

Gemeente en politie houden extra toezicht tijdens ‘Donkere Dagen Offensief’

Advertentie:

Den Helder – Met het invallen van de donkere dagen neemt helaas ook de kans op overvallen en inbraken toe. Vaak is er een piek rond de feestdagen. De boa’s houden daarom in deze periode extra toezicht. Dat meldt de gemeente Den Helder. De politie wordt hierbij ook betrokken. De actie wordt het ‘Donkere Dagen Offensief’ genoemd.

Burgemeester De Boer: “Iedereen moet in veiligheid kunnen leven en werken. De gemeente en de politie gaan er alles aan doen om overvallen en inbraken te voorkomen. Onze boa’s houden bijvoorbeeld een extra oogje in het zeil op de momenten dat winkels openen en sluiten. Dan is het personeel het meest kwetsbaar.”

De burgemeester wijst in het bijzonder ondernemers ook op tips die ellende mogelijk kunnen voorkomen. Zo wordt aangeraden nooit de winkel alleen af te sluiten, zoveel mogelijk pinbetalingen aan te nemen en voor werkende verlichting rondom het pand te zorgen. Ook is het goed om camera’s te plaatsen.

Mocht er toch iets gebeuren adviseert de gemeente mensen om rustig te blijven, te accepteren wat er wordt gevraagd, geld en goederen af te geven en goed te kijken naar een signalement. Zo kan de politie daders achteraf beter vinden. Een ezelsbruggetje hiervoor is ‘RAAK’. Wie iets verdachts ziet kan bellen naar 112. Anoniem melden kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Ook is er de mogelijkheid om aan te melden bij Burgernet en bij een Buurtpreventie WhatsApp-groep

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button