Den HelderZakelijk

Geslaagde Taalweek nieuwkomers dankzij deelnemende ondernemers Helderse Uitdaging

Julianadorp – Dankzij maatschappelijke inzet van verschillende lokale ondernemers was de Taalweek voor nieuwkomers een succes. Stichting Taalweek organiseert meerdere keren per jaar taalweken. Een week lang kunnen gemotiveerde deelnemers die druk bezig zijn met het onder de knie krijgen van de Nederlandse taal, zich onderdompelen in het Nederlands en taalrijke activiteiten. Naast het vergroten van algemene taalvaardigheden is het werken aan een persoonlijk doel een belangrijk uitgangspunt van de werkweek.

Van 7 tot en met 11 november was de Taalweek bij Landal Ooghduyne in Julianadorp. Voor deze week was Monique Schoorl op zoek naar mooie matches tijdens de “beursvloer” van de Helderse Uitdaging. Hierbij kunnen lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties samen materiaal, menskracht en kennis delen.

Ondernemer Pieter Bruin van Bikestore Julianadorp bracht persoonlijk 16 fietsen die deelnemers een week gratis mochten gebruiken. Als tegenprestatie mochten medewerkers van Bikestore een hapje mee eten. Raymond van Schie van RvS Leefstijl deed met alle deelnemers een leefstijlscan. Dit leverde gedurende de week mooie gespreksstof op over actief en gezond leven. Leden van de netwerkorganisatie Junior Chamber International (JCI) ’t Nieuwe Diep kwamen een avond ondersteunen door spelletjes te spelen om zo de grammatica en woordenschat te bevorderen. “Learning by doing” is een belangrijk motto van het jongerennetwerk JCI.

Volgende Taalweek in januari 2023
Stichting Taalweek vindt het belangrijk dat ook na deze week de taal-en talentontwikkeling wordt voortgezet in de eigen woonplaats. Met iedere deelnemer wordt na afloop nog contact gezocht. De duur is afhankelijk van de vraag en ontwikkeling van de deelnemer. De volgende Taalweek staat alweer gepland: van 23 tot en met 27 januari 2023. Kent men iemand die een taalboost nodig heeft? Aanmelden kan nu via Taalweek.nl

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button