Den Helder

Kunstwerk bij zwembad gestolen, van sokkel gezaagd (update)

Advertentie:

Den Helder – Het kunstwerk “De ontworsteling aan het water”, van de hand van kunstenaar Jan Dokter, is gestolen. Het stond sinds 2014 bij zwembad Het Heersdiep, maar is afgelopen weekend, vermoedelijk in de nacht van zondag op maandag, van zijn sokkel gezaagd en meegenomen.

Een woordvoerder van het zwembad laat weten dat er hoe dan ook aangifte zal worden gedaan van de diefstal, maar dat het nog even de vraag is wie dat doet: het zwembad of de gemeente, die eigenaar van het bronzen beeld is. Een woordvoerder van de gemeente liet weten nog niet op de hoogte te zijn van de diefstal. Van de dader(s) ontbreekt nog elk spoor, maar het zwembad heeft wel camera’s op het terrein. Die beelden worden nog bekeken om te zien of er wellicht beelden van de dader(s) op staan.

Wethouder van cultuur Fotigui Camara is geschrokken van de verdwijning: “We hechten veel waarde aan dit beeld. Dat het nu weg is, is ongelooflijk jammer. Ik roep dan ook iedereen op die iets weet van de verdwijning, of iets heeft gezien van het verwijderen van het beeld, om dit te melden bij de politie.”

Het beeld stamt uit 1972 en laat twee personages zien die zich vasthouden aan een anker. Het werk heeft niet altijd bij het zwembad gestaan. In eerste instantie stond het bij het winkelcentrum in de Schooten, wat toen nog de naam ‘Vrede en Vrijheid’ droeg. In 2010 werd het winkelcentrum verbouwd en werd het kunstwerk in de gemeentelijke opslag gezet, waarna het in december 2014 bij het net nieuwe gebouwde zwembad werd herplaatst. (bron: CityMarketing Den Helder)

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

1 reactie

  1. er is tegenwoordig nergens meer respect voor……

    vast het bekende signalement….

Wellicht ook interessant

Back to top button