Den Helder

Opruimen asbest na brand aan de Nieuweweg nog steeds niet klaar: “Een heel intensief proces”

Advertentie:

Den Helder – Het opruimen van het asbest dat is vrijgekomen na de grote brand aan de Nieuweweg van eind oktober is nog steeds niet helemaal afgerond. Dat liet burgemeester Jan de Boer maandagavond weten in een reactie op vragen van Behoorlijk Bestuur. Volgens de burgemeester is het een heel intensief proces en wordt deze week nog gestart met het saneren van de laatste twee percelen.

“Het is echt handwerk. Je moet bijna op je knieën om ieder deeltje zorgvuldig te verwijderen”, zo verklaarde de burgemeester. Marcel Karhof van Behoorlijk Bestuur wilde graag van het college weten hoe ver de saneringswerkzaamheden inmiddels gevorderd zijn. Op 9 november maakte de gemeente bekend dat zij bestuursdwang heeft toegepast om het saneren over te nemen. Dit omdat de verzekeraar van het betrokken bedrijf nog steeds geen garantie had gegeven op dekking van de schade.

Die kwestie tussen de verzekeraar en de perceeleigenaar is ook nog steeds niet opgelost, zo liet De Boer weten: “Wij kunnen vanaf hier geen mededelingen doen over de persoonlijke omstandigheden, maar vinden het heel erg voor iedereen die het betreft.” Op het perceel waar de brand heeft plaatsgevonden, net als de omliggende percelen, is ook gesaneerd. De Omgevingsdienst koppelt de eigenaren van de percelen steeds terug wat er gevonden wordt. Aanstaande woensdag 23 november volgt weer een terugkoppeling. Naar verwachting wordt dan ook een start gemaakt met het saneren van de laatste percelen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button