Noord-HollandSport

Ruime overwinning rugbydames De Cheetahs op Groningse Lady Bears

Advertentie:

Haren – Aangekomen in Groningen was het een prachtige dag om te spelen tegen de Lady Bears. De dames van de Noord-Hollandse De Cheetahs in de eerste klasse begonnen voortvarend maar met een paar kleine foutjes, waardoor ze aanvankelijk onder druk leken te staan. Een mooie run door de wing mondde uit in een eerste try. Vrij snel daarna moesten er 2 meiden van de Lady Bears voor korte tijd van het veld voor medische ondersteuning.

Omdat de Groningse dames thuis desondanks met maar 15 speelsters zonder reserves speelden, ontstond hierdoor een ongelijke situatie, met maar 13 speelsters tegenover de bezoekende tegenstanders op het veld. Van die overlap maakten De Cheetahs verrassend slechts weinig gebruik in de volle breedte van het veld. Wel liep de score snel op door onder meer karakteristiek mooie pick-and-go runs van de Noord-Hollandse scrum-half. Door slecht tacklewerk van De Cheetahs konden de tegenspeelsters in Groningen ondanks de opgelopen achterstand hun score op het bord zetten en was de ruststand 7-29.

Na rust waren De Cheetahs met hun ruime voorsprong soms even de focus kwijt. In een harde maar faire en daardoor leuke wedstrijd was er aan beide kanten in het spel sprake van een “fighting spirit”. Eindstand 7-46. Hierna werd de dag door de damesteams samen afgesloten met een paar flink gezellige rugbysongs. De dames van Rugby Club Den Helder en RFC Haarlem vormen in de eerste klasse samen het teamcluster De Cheetahs.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button