Uitgaan

Allerkleinste pietjes uitgenodigd om mee te doen aan Pietengym

Adverentie

Wieringerwerf – Met de komst van Sinterklaas wordt het startschot gegeven voor de voorbereiding van de jonge pietjes op een belangrijke taak: het helpen van Sinterklaas. Terwijl basisschoolkinderen zich al vermaken met pietengym op school, nodigt Team Sportservice de allerkleinste pietjes uit voor een speciale Pietengym.

De jonge pietjes zijn onmisbaar, aangezien Sinterklaas niet al het werk alleen kan doen. De Pietengym is bedoeld voor kinderen van nul tot vier jaar, ter voorbereiding op hun rol als hulp-Piet voor Sinterklaas. Een uitdagend Pietenparcours wordt opgezet, waar vaardigheden zoals pakjes door de schoorstenen gooien en klauteren over schuine daken worden geoefend. “Het succesvol afronden van alle oefeningen wordt beloond met een officieel Pietendiploma”, aldus buurtsportcoach Marjolein Barten van Team Sportservice.

Bij een echte hulp-Piet hoort de juiste kleding. “Het is leuk als de jonge deelnemers verkleed komen, maar let op, zelfs echte pieten doen hun kraag of cape af tijdens het oefenen”, waarschuwt Marjolein.

Locaties
De Pietengym-ochtenden voor kinderen van nul tot vier jaar vinden plaats op twee locaties in de Noordkop. Op maandag 27 november wordt de eerste gehouden in de Zuiderzeehal in Wieringerwerf van 09:00 tot 10:30 uur, in samenwerking met gymvereniging Advendo. Scholieren van RSG Wiringherlant zijn aanwezig om te helpen. Op vrijdag 1 december is er Pietengym in de zaal van Lycurgus Advendo in Schagen, van 09.00 – 11.00 uur. In de middag organiseert de gymvereniging nog Pietengym voor basisschoolkinderen van 14.30 – 16.30 uur.

Voor alle ochtenden geldt vrije inloop, aanmelden is niet nodig. De ouders en/of verzorgers helpen zelf de kinderen om het Pietenparcours te volbrengen. Een goede tip: kleed de kinderen thuis alvast aan. Voor meer informatie, neem contact op met Marjolein Barten via mbarten@teamsportservice.nl of bel: 088 – 203 73 50.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button