Politiek

College zet zinnen op Rabobank-gebouw voor huisvesting arbeidsmigranten

Adverentie

Den Helder – Het college gaat volledig inzetten op één locatie voor grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten in Den Helder: het Rabobank-gebouw aan de Verkeerstorenweg 3. In afwachting van dit proces zal het college alle andere lopende en nieuwe initiatieven voor grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten niet (verder) in behandeling nemen. De ontwikkeling voor de huisvesting van arbeidsmigranten op De Dogger komt daarmee voorlopig ook stil te liggen. Dat blijkt uit een raadsinformatiebrief van het Helderse college.

Op dit moment staat het pand van de Rabobank aan de Verkeerstorenweg leeg. Verschillende kopers/initiatiefnemers hebben zich gemeld met plannen om hierin huisvesting van arbeidsmigranten te realiseren. Het college ziet dit als een mooie invulling voor het pand. “Wij staan positief tegenover deze ontwikkeling, al zijn er nog wel een aantal zaken die verder moeten worden uitgewerkt. De komende periode gebruiken wij om verder te verkennen of de huisvesting voor arbeidsmigranten op deze locatie op een goede wijze kan worden gerealiseerd.”

Vanuit de raad kwamen begin vorige maand gemengde reacties op deze plannen. In de raadsvergadering van 17 april 2023 is de Startnotie Flexibel wonen en huisvesting arbeidsmigranten op De Dogger vastgesteld. Hierin is de locatie op bedrijventerrein De Dogger benoemd als voorkeurslocatie om huisvesting voor arbeidsmigranten te realiseren. Ook is toen het proces geschetst om te komen tot ontwikkeling van deze locatie. Het college besluit nu de ontwikkelingen op De Dogger stil te leggen en zich in plaats daarvan te richten op het Rabobank-gebouw voor grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

2 reacties

 1. komen er straks Oost-Europeanen uit de hele regio te wonen, wel de lasten niet de lusten, ons slimme bestuur maakt er zoals gewoonlijk een zooitje van

 2. Een hotel mag er niet gebouwd worden vanwege de “Plofzone” van de Marine en de Nam. Maar een “Polenhotel” mag opeens wel op deze locatie gebouwd worden…

  Als er op een locatie geen toerist mag slapen vanwege een “plofzone”, dan mag er ook geen arbeidstoerist slapen… Of zijn arbeidsmigranten 4e-rangs burgers?

  Het is wel duidelijk dat het College niet kiest voor onze stad, maar voor zichzelf en enkele bevriende ondernemers…

  Het hotel op Willemsoord moet blijkbaar kosten wat het kost doorgaan. Want op de locatie Verkeerstorenweg mocht er geen hotel komen, omdat je daar niet mocht overnachten… Je zou je bijna afvragen wat het verschil is tussen een Duitse toerist en een pools werknemer…

  Een “polenhotel” geeft alleen maar overlast. Grote groepen mensen die zich in de avonduren en het weekend vervelen. Geen supermarkt in de buurt of andere faciliteiten. En niet te vergeten, verspilling van een zeer goede locatie.

  En hebben wij voor de gemeente wel zoveel huisvestiging nodig voor arbeidsmigranten. Of wordt het een regio locatie geen werknemers uit Den Helder of Julianadorp gaan wonen?

  De Verkeerstorenweg is bij uitstek geschikt voor een hotel. Vraag een van der Valk om er een hotel te bouwen met allerlei faciliteiten. Bijvoorbeeld een vergader locatie en Welness. Dan doe je als College pas wat voor Den Helder.. Meer toerisme, meer werkgelegenheid en zakelijke congressen.

  Een betere plek dan op Willemsoord, waar nu al een parkeerprobleem is. En met de komst van een hotel daar minimaal 225 parkeerplaatsen te kort komen (berekening in een eerdere reactie op deze site).

  En de dreiging dat de beoogde bouwer een schadevergoeding gaat eisen, kun je een wassen neus noemen. Immers is er bij die bouwer nog € 250.000,- zomaar op te halen wegens contractbreuk postkantoor wegens te laat opleveren. En zal er ook nog een vergoeding kunnen worden geëist vanwege problemen met een zwembad.

  Dus er is geen enkele belemmering meer om een hotel te vestigen op de Verkeerstorenweg en die op Willemsoord te schappen. Nogmaals goed voor de economie, en de regio dient zelf opvang te regelen voor diens medewerkers uit oa oost Europa.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d