Den Helder

Nieuwe bewoners voor de kinderboerderij

Adverentie

Den Helder – Na het overlijden van varkens Coco en Chanel zijn de varkensstallen op de kinderboerderij van De Helderse Vallei een poos leeg geweest, maar daar komt verandering in. Vrijdag zijn twee jonge varkentjes op de kinderboerderij gearriveerd. Ze zijn geboren op een biologische varkenshouderij in Schagen, dus ze hoefden niet ver te reizen naar hun nieuwe onderkomen.

Iedereen is uiteraard van harte welkom om de varkentjes vanaf zaterdag 21 december te komen bewonderen, maar hou er rekening mee dat ze niet altijd zichtbaar zullen zijn voor publiek. Net als bij mensenbaby’s moeten de varkentjes rustig wennen aan hun nieuwe omgeving en aan de vele bezoekers van de kinderboerderij. Daarom kan de staldeur, indien nodig voor het welzijn van de varkens, soms gesloten zijn.

De varkentjes hebben nog geen naam. De Helderse Vallei roept bezoekers dan ook op mee te denken! Tijdens de Kerstvakantie, van 21 december tot en met 5 januari, kunnen bezoekers hun idee voor de varkensnamen inleveren in de ‘geboortebox’ bij de balie in het duurzaamheidscentrum. Op dinsdag 7 januari 2020 worden de namen van de varkentjes bekend gemaakt.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button