Hollands Kroon

Vrouwen van Nu Wieringen steunt hospice

Advertentie:

Hippolytushoef – Traditiegetrouw vierden Vrouwen van Nu Wieringen, de kerstviering in de Hippolytuskerk te Hippolytushoef. Het goede doel gekoppeld aan de viering was het hospice Het Tweede Thuis Hollands Kroon. Het hospice wordt gerealiseerd in de voormalige boerderij van de familie Mostert in Westerland. De basis is al gelegd maar de afronding laat door de laatste benodigde financiën nog even op zich wachten.

In een sfeervol ingericht kerk opende voorzitter Grietje Halfweeg het programma, waarna het kerstverhaal De Engel van Godfried Bomans werd voorgedragen door Marit Schouten, vervolgens trad het zangkoor Wieringerwaard op. Het zangkoor is opgericht tijdens het 375-jarig bestaan van de polder. Het koor bestaat uit 32 leden en zingt van oude klassiekers tot moderne muziekstukken van Elton John, Queen en meer. Het koor stond onder leiding van dirigent Meike Wilms en pianist Dirk Laan.

In de pauze stond er een hapje en drankje, verzorgd door Mieke’s Eten en Drinken, voor de aanwezigen klaar. Na de pauze las Annet Benschop het kerstgedicht Het stalletje van Bethlehem van Lea Smulders voor, gevolgd door de aandacht voor het hospice Het Tweede Thuis Hollands Kroon. De collecte ten behoeve van het hospice, leverde het mooie bedrag van € 250,= op.

Het zangkoor sloot het programma af met een aantal hedendaagse kerstliederen. Stille Nacht, was de samenzang waar de viering mee werd afgesloten. De eerst volgende Vrouwen van Nu bijeenkomst is op 22 januari, dan komen de Niedorper Motoropa’s uit vertellen over hun rondreis door India, gasten zijn deze avond van harte welkom. Locatie Mieke’s Eten en Drinken, aanvang 20.00 uur. Meer weten over de vereniging, bezoek daarvoor de website of mail naar vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button