Hollands KroonJeugd

Hollands Kroon vanaf nu een JOGG-gemeente

Hollands Kroon – Wethouder Mary van Gent heeft, samen met Marjon Bachra (directeur van JOGG), digitaal een samenwerkingsovereenkomst getekend. JOGG staat voor “Jongeren op Gezond Gewicht), ofwel een Gezonde Jeugd, Gezonde toekomst. Als JOGG-gemeente werkt Hollands Kroon met lokale partijen aan een gezondere omgeving voor jongeren en kinderen. Hollands Kroon wil met de JOGG-aanpak een omgeving maken die kinderen en jongeren uitnodigt om gezond te eten en drinken, maar ook uitdaagt tot meer bewegen, ontspanning, slaap en nachtrust.

Wethouder Mary van Gent: “Gezond eten en drinken, voldoende bewegen en genoeg nachtrust: juist in een tijd van digitalisering zijn dit hele belangrijke elementen. Want verleidingen genoeg voor jongeren in de huidige tijd. Als kinderen al van jongs af aan in aanraking komen met een gezonde levensstijl, helpt hen dat hun hele leven. Het is goed voor het lijf en de geest. Daarom ben ik erg blij dat Hollands Kroon een JOGG-gemeente wordt.”

Om dit doel te bereiken vormt Hollands Kroon een JOGG-team. “Samen met Sportservice Schagen en een JOGG-regisseur die in januari komt, werken we aan de ideale gezonde leefomgeving voor jongeren en kinderen.”

De gemeente hoort ook graag wat anderen vinden dat nog ontbreekt binnen Hollands Kroon om de leefomgeving van de jeugd te verbeteren.Deel wensen of ideeën via denkmee.hollandskroon.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button