Sport

Handbalsters ZAP in slotseconde onderuit in Raalte

Advertentie:

Breezand – ZAP heeft zondag met een minimale marge verloren van Kwiek uit Raalte (Overijssel). De 24-23 nederlaag was een enorme domper na een goede middag.

Ondanks de zure nederlaag hield ZAP-trainer Stefan Baars na afloop het hoofd omhoog. “Wat betreft spel is het zeker goed gegaan”, vertelt Baars. “We waren veel scherper dan drie dagen terug tegen VZV 2. Er zat weer idee in de dekking. We zaten continu bovenop hun aanval. De beide keepers stonden achter de dekking en dat ging top. In de aanval schutterde de machine wel een beetje.”

ZAP had het moeilijk met scoren, waardoor Kwiek de hele wedstrijd op twee of drie punten voorsprong kon blijven. Met rust stond het 8-8 en dat is voor handbal een zeer lage stand. In het begin van de tweede helft gingen beide ploegen gelijk op. “Kwiek veranderde de dekking een klein beetje en daardoor raakten we lichtelijk in de war”, aldus Baars. De ploeg uit Overijssel liep hierdoor uit naar 15-11. “We hebben een time out genomen. Dat werkte, want de koppen gingen weer dezelfde kant op. We kwamen weer terug op gelijke hoogte.” Tot aan de 23-23. Kwiek maakte in de zoemer de winnende treffer. “Er was geen tijd meer voor een aanval van ons. Best zuur, maar wat betreft leerpunten is er vooruitgang geboekt. We zitten in een fase waarin we goed spel afwisselen met wisselvallig spel. Gelukkig is het niet structureel en kunnen we er hard aan werken.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button