GR2022DH

Ook Samen Actief en ‘Hart voor vrijheid’ goedgekeurd door Kiesbureau

Den Helder – Behalve Helders Geluid zijn ook de nieuwe partijen Samen Actief (voorheen Senioren Actief) en Hart voor Vrijheid goedgekeurd door het Centraal Kiesbureau. Dat betekent dat ook deze partijen mee kunnen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van Den Helder, in maart 2022.

Partijen die niet eerder deelnamen aan verkiezingen moeten zich vooraf laten registreren bij het Centraal Stembureau van de gemeente. Die controleert dan of de partij aan de regels voldoet en of er qua naam geen problemen zijn. Partijen mogen bijvoorbeeld niet te veel op elkaar lijken qua naamgeving. Dinsdag werden de genoemde drie partijen goedgekeurd. Politieke partijen die al langer bestaan mogen uiteraard ook meedoen aan de verkiezingen.

Samen Actief heeft als lijsttrekker Nico de Vos. Helders Geluid heeft nog geen lijsttrekker bekendgemaakt en Hart voor Vrijheid is redelijk onbekend. De partij staat ook bekend als Lijst30. Op de eigen website staat Den Helder (nog) niet genoemd als gemeente waar de partij deelneemt.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button